Tuesday, December 19, 2006

Juleferie!!

Ok, jeg har kanskje ikke vært verdens flinkeste til å skrive i denne bloggen. Jeg har vel faktisk ikke skrevet noe som helst siden sist jeg var hjemme. Grunnen er enkel: jeg lever langt utenfor allfarvei hvor det ikke finnes internett, og selv TV- og telefon-dekningen er laber. Vi får inn en skurrete irsk TV3 og om jeg står i vinduet på rommet mitt kan jeg snakke i telefonen. Ballina er vakkert, men ikke akkurat sterkt knyttet til omverdenen.

Siden sist jeg var hjemme flyttet jeg altså til en liten sjarmerende landsby ved elven Shannon, ikke så langt fra Limerick. Landsbyen er bitteliten, og det går knapt nok noen busser. Det er mulig å komme seg ut av byen klokken kvart på 10 lørdag morgen, men halv 6 på ettermiddagen går siste bussen hjem igjen, så særlig langt kan man ikke dra. Mitt liv de siste månedene har i hovedsak bestått av jobbing (i regn, vestkysten av irland er ett vått sted), gå tur (også i regn), se DVD (mangel på TV-dekning..), gå på pub og besøke andre arkeologer (vi bor alle i samme boligfelt). I helgene er det gjerne tur til Limerick (mellom 10 og halv seks), og så har forhåpentligvis noen en fest på lørdag kveld.

På jobb har vi funnet pent lite. Begynte bra med en stor fin ovn i september (se bilde)



Fin ja? Bare synd at vi ikke aner hva den ble brukt til. Senere gravde vi intet mindre enn 7 såkalte fullacht fias i pøsende regnvær og flytende leire. Til tider var det særdeles vanskelig å grave noe som helst da hele strukturen gjerne var dekt av rimelig mye vann...





For tiden graver jeg en veldig merkelig greie som vi ikke helt forstår. Så langt har vi avdekket ca 200x40 m av en steinplattform. I enden består den av enorme steiner som kanksje kan ha formet en slags inngang inn mot selve plattfomen. Plattformen i seg selv består av mindre stein lagt ut på en ganske rotete måte, og det hele former alldeles ikke en særlig behagelig overflate å bevege seg på. Etter tre måneder har vi fremdeles bare ett funn, og det eneste som tilsier at dette er arkeologi er at geologene sier så. Steinene ligger over istidsavsetninger, og mangelen på bakker steinene kan ha trillet ned fra tilsier at her må mennesker ha vært inne i bildet og flyttet litt rundt på ting. Men hvorfor?!!! Skal prøve å få lagt ut litt bilder av det og etterhvert.

Ellers litt bilder fra det sosiale liv i Ballina:



Dags nye tatovering



Julefest




Min nypyntede peis:-)



Halloween